torstai 26. marraskuuta 2015

For Dummies; Miten hoidan käsiäni talvella?

Onko sinulla kuivat ja karheat kädet? Kipeät ja revenneet kynsinauhat? Liuskoittuvat ja lohkeilleet kynnet? Seuraavista vinkeistä saatat löytää apua! Kannattaa ottaa hyvä lukuasento koska onnistuin kirjoittamaan aika pitkän postauksen tästä ajankohtaisesta aiheesta :)

PB150003.ORF

Charming Nailsin parhaat vinkit käsien hoitoon ja kosteutukseen talvella:

Kuorin käteni säännöllisesti koska minulla on kuivia kohtia kynsinauhoissa ja rystysissä. Säännöllinen kuoriminen estää kynsinauhojen tikustumisen. Hoidetut ja siistit kädet näyttävät myös paremmilta kuvissa eivätkö ne raavi hansikkaita.Käytän kuorimiseen tätä joskus Partyliteltä ostamaani käsien kuorintaa. On kyllä riittoisaa vaikka oli aika kallista :)

PB140003.ORF

Käytän aina lapasia tai hansikkaita ulkona sekä etenkin autoa puhdistaessa, auton raappaus on kynsien pahin vihollinen!! Nim.merk kokemusta on! Uusi auto ei mahdu talliin joten joudun nyt oikeasti joka aamu raappaamaan ja vihaan sitä :/

Käytän päivittäin kynsinauhaöljyä sekä käsivoidetta. Päivällä käytettävä käsivoide voi olla emulsiomaista, se imeytyy yleensä nopeammin. Käytän tarvittaessa öisin puuvillahansikkaita ja tuhdimpaa, rasvaista käsivoidetta.

Vältän käsidesin käyttöä sekä liiallista käsien pesemistä. Kun pesen kädet haalealla vedellä ja miedolla saippualla, kuivaan ne pyyhkeeseen. Vältän astianpesuainetta sekä voimakkaita pesuaineita.

Tämä tekniikka on oikea käsivoiteen levitykseen. Lorauta käsivoidetta kämmenen selkäpuolelle ja pyyhi kämmenselkiä vastakkain. Hiero sitten voidetta yksitelleen kynsinauhoihin, sormenpäihin ja sormiin. Vasta sen jälkeen pyöräytä rasvaa kämmeniin ja ranteisiin. Kun hierot voidetta käsiisi, se imeytyy paremmin.

PB150004.ORF

PB150006.ORF

PB140006.ORF

Tehokäsivoide löytyy Louis Widmeriltä. Hand Balsam UV10 on vettä hylkivä, imeytyy todella nopeasti ja kosteuttaa. Tämä on hirmu hyvä juuri silloin kun laitat käsivoidetta ja äh, heti pitää pestä käsiä. Louis Widmerin Hand Balsam sopii myös ikääntyville käsille, Käsivoiteen UVA- ja UVB-suodattimien yhdistelmä ehkäisee ihon vanhetessa liiallista pigmentisoitumista. Minusta tämä onkin sellainen "äidin käsivoide", tuoksu on voimakas ja tuo mieleen rouvashenkilön. Mutta käsivoide ei ole huono, ei ollenkaan. Louis Widmer on laatumerkki ja tätä luksuksen tuntuista käsivoidetta ei ehkä tee mieli niin hölvätä.

PB140008.ORF

Korppukäsille La Roche-Posay Cicaplast käsivoide. Barrier recovery cream on rasittuneen ja ärtyneen ihon tehotuote. Se hoitaa kuivuneen, hilseilevän ja halkeilevan ihon. Tuote on hajusteeton ja parabeeniton, sisältää niasiiniamidia ja glyseriiniä. Sopii koti- ja ammattikäytöön, tämä on myös vettä hylkivä joten voi käyttää töiden lomassa. On nopea imeytymään mutta tuntuu pitkävaikutteiselta.

PB140004.ORF

Arjen kosteuttaja on Natusanin 24hour moisture käsivoide. Tuoksu on ihana ja niin tuttu! Natusanin käsivoide tekee käsistä pehmeät ja sileät. Tämän koostumus on tahmaamaton ja se imeytyy todella nopeasti. Hyvä käsivoide kesken töiden tai arjen askareiden. Sisältää ihoa hoitavia ja kosteuttavia ainesosia sekä pehmentävää öljyä. 

PB140011.ORF

Minulle uusi tuttavuus ovat Compeed laastarit sormenpäille! Olen nähnyt että joillakin ihmisillä on niin kuivat sormet että ne aukeavat sieltä päästä. Tämä laastari onkin hyvä tuote helpottamaan tätä vaivaa. Laastari on täydellisen mallinen sormenpäähän ja se auttaa kipuun heti. Minulla ei ole sormenpäät halki mutta osaan kuvitella miten kipeä vaiva se voi olla. 
Joskus mulla on noita tikkuja kynsinauhoissa ja voi vitsit se on kipeä jos menet repimään. Compeed sormenpäälaastari auttaa myös siinä. Tai jos kyntesi lohkeaa vereslihalle. Nämä ovat todella hyvä ensiapu. Olen käyttänyt muita Compeedin laastareita ja ovathan ne ihan hirmu hyviä. Tavallisilla laastareilla ei kyllä tee mitään verrattuna Compeedeihin jotka ovat ihan suunniteltuja "joka vaivaan". 

Toivottavasti saitte uusia vinkkejä ja motivaatiota pitää käsien iho ja sitä kautta kynsien kosteutus kunnossa talvipakkasilla :) Miten sinä hoidat käsiäsi talvella? Mitä vinkkejä teillä on joita haluaisitte jakaa muillekin?

Käsivoiteet ja laastarit saatu blogin kautta.

26 kommenttia:

  1. Ohoh, en oo vielä kuullutkaan noista sormenpäälaastareista? Täytyypä katsoa jos kaupasta löytyisi sellaisia, niin sujauttausin äitille niitä muutaman paketin joululahjaksi. Se kun kärsii noista ongelmista. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minunkin äippäni ja huomasin hänellä tyhjän Compeed pakkauksen :) pitäisikin kysyä käyttökokemuksia...

      Poista
  2. Vinkkejä kunnon käsivoiteista ei ole koskaan liikaa, pitääkin tutkia noita apteekista saatavia, ne kun ovat jääneet vähän pimentoon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apteekin käsirasvat on itsellekin vähän tuntemattomia. Kiva päästä tutustumaan koska sieltä kuitenkin löytyy oikeasti hoitavia käsivoiteita jotka on tarkoitettu esim. kipeille ja karheille käsille :)

      Poista
  3. Täytyy ostaa tuota La Roche-Posayn voidetta avopuolisolle. Sen kädet on talvisin ihan karmivassa kunnossa. Minäkin yritän tänä talvena hoitaa käsiäni paremmin. Ostin just CND:n Rescuerxx hoitoöljyn (hinta kirpaisi aikalailla) ja toivon että todella pahassa jamassa olevat kynnet hieman toipuisivat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rescue Rxx on sellainen öljy että se sitten kovettaa kynsinauhat. Eli sitä ei kannata päästää kynsinauhoille vaan hieroa kynnen pintaan. Minä laitan aina puuvillahanskat koska se imeytyy aika pitkään. Keratiini on se kovettava aine. Kovettaa kyllä kynttä mutta on siis paha kynsinauhoille. Niille kannattaa sivellä voidetta, esim. tuo La Rpche-Posay sopii hyvin kynsinauhoillekin ;)

      Poista
    2. Mulle myytiin siinä sivussa myös saman merkin Solar Oil, jota olen levittänyt kynsinauhoille ja tuota Rxx:ää taas kynnelle. Mä olen niin huono näitten öljyjen kanssa, kun niiden imeytyminen kestää ihan i k u i s u u d e n... Aamuisin ei ole mitään mahdollisuutta laittaa, vaikka olisi hyvä.

      Poista
    3. SolarOil on hyvä. Mun suosikkiöljy vuosien ajalta :) kannattaa käyttää puuvillahansikkaita, pystyy öljyttämään ja puuhaamaan samalla muuta :) tai sitten laittaa aina yöksi.

      Poista
  4. Tää käsirasvan levitystapa on mulle ihan utopistinen. Näin sen kerran yhdessä sarjassa ja jouduin katsomaan ihan uudestaan, jotta miten tää tyyppi levittikään käsirasvan. Mä aina hölvään vaan kämmenelle ja sitten siitä muualle :). Tuo kyllä näytti tosi kauniilta tavalta levittää käsirasva, vähän niinkuin kädet olisivat tanssineet ympäriinsä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minunkin pitäisi opetella tämä oikea tapa kun pursotan aina kämmenelle :) kämmenselkähän se eniten ottaa pakkasesta itseensä. Mutta mulla on nuo rystyset ja sormenpäät/kynnen ympärykset ne pahimmat joten niille aina extrahuomio :)

      Poista
  5. Apteekista saatava Physiogel-voide on mun apu kaikkiin talvikuivan ihon ongelmiin. Talvisin kädet ihan halki ja rasvaaminen joillakin tuotteilla kirvelee ihan kamalasti ja nostaa punaista näppylää esiin. Physiogel ei kirvele, kosteuttaa tehokkaasti eikä jätä tahmatassuja! Parasta on se, että voin käyttää samaa rasvaa myös talvisin kuivuvalla leualleni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Laitan muistiin koska hirmu hyviä käsivoiteita ei ole ikinä liikaa :)

      Poista
  6. Noi sormenpää laastarit oli ihan uus juttu! Täytyykin tutkailla asiaa seuraavalla kauppareissulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole itse vielä kokeillut joten tarkemmin en osaa sanoa. Mutta muita Compeedin laastareita käyttäneenä luotan kyllä merkkiin :)

      Poista
  7. Mulle tärkein juttu on yöksi laittaa kädet tuhtiin rasvaan ja hanskoihin. Ei itse tarvi välttämättä sitten edes päivisin rasvailla. Muuten mulla on jokapuolelle ripoteltuna OPIn Avojuice-käsivoiteita. Mitkä ei ihan hirveesti kosteuta mutta yön rasvauksella noitten teho riittää päivisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Avojuicet on niin ihania! Ne tuoksut <3 onhan ne aika kevyitä, mulle sopivia päivärasvaukseen :)

      Poista
  8. Sormenpäälaastarit kuulostaa vähintäänkin jänniltä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne kyllä varmasti toimii koska muistan että äidillä on ollut sormenpäät halki. Ja nyt näin sen tyhjän laastaripakkauksen :D

      Poista
  9. Tällaisia postauksia on aina kiva lukea! Näistä löytyy aina jotakin uutta, vaikka "muutamia" samantapaisia on tullut luettua. Nuo sormenpäälaastarit kiinnostavat erityisesti. Itselläni ei ole varsinaisesti kyseistä onglemaa, joihin niitä voisi käyttää, mitä nyt joskus veitsien kanssa tulee sählättyä :) Tuollaisen paketin voisi kyllä ostaa siskolle, jolla on tosi paha tapa repiä kynsinauhoja ja sormenpäitä aina verille asti, vaikka kuinka tulee muistutettua asiasta... :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkäät! Minäkin jaksan loputtomasti lukea vertailuja ja arvosteluja voiteista. Ja erityisesti käsivoiteet ja kynsituotteet kiinnostaa :) tälläiset laastarit suojaavat myös jos repii kynsinauhat kipeiksi :)

      Poista
  10. Ai ristus tollanen laastari olis just nyt tarpeen! Etusormen kynsi katkesi "sieltä mistä pahiten sattuu" ja normilaastarien kanssa on aikamoista taiteilua, että saa ne pysymään aran sormen suojana. Lisähauskuutta koko rahan edestä tuo jatkuva käsien (ja pikkupyllyn) peseminen.

    Oletko muuten tutustunut TBS:n käsivoiteisiin nyt, kun ovat saaneet perusvalikoimansa tuoksuja niihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts! Ja se on kipee, tiedän kokemuksesta :/ En ole, mulla on vaan se hamppu käsivoide joka on kestänyt vuosikausia. Sitä kyllä ostan lisää joten jahka kun se joskus loppuu tai tulee käytyä TBS:ssa niin voisin tutustuakin :)

      Poista
  11. Kiitos vinkeistä! Kyllä mulla on kans tarpeen käsien tehohoito talviaikaan, mä olen myös niitä, joilla sormenpäät kovettuu ja sitten kylmässä halkeaa :/ Mutta nyt olen vielä tänä syksynä vähällä selvinnyt. Kynsiöljy on auttanut selvästi myös kynsinauhoja, että ovat olleet paremmassa kunnossa kuin pitkään aikaan. Mutta kuorintavinkin otan onkeeni, tuo oli mulle uusi asia että se estää kynsinauhojen tikkuuntumista. Ikinä en ole käsiä kuorinut...! :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuorinta auttaa myös kuiviin rokamiin ja halkeilleisiin rystysiin :) minä kuorin silloin tällöin ja samalla nuo kynnen sivut niin ei tule tikkuja :)

      Poista
  12. No siis... itse hoidan käsiäni siten että en juurikaan hoida. :D En vain ole kokenut tarvetta läträtä käsivoiteiden kanssa. Tosin mun kynnetkin on pituudeltaan mallia ei-katkea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten olet kyllä tosi onnellisessa asemassa :) eikö sulla oikeasti kuivu kädet talvellakaan? Minä joudun läträämään vahvoilla aineilla ja käyttämään koiraa pihalla niin pakosti kädet kuivuu ja kynsinauhat on tosi kuivat. Tietysti vaikuttaa jatkuva kynsilakanpoistoaineen käyttökin :)

      Poista

Kiitos kommentista <3