lauantai 23. huhtikuuta 2016

Lifestyle Lauantai - Ihanat kevätpäivät

Viime viikolla ehdin iloita keväästä ja kauniista ilmoista. No tällä viikolla ne ovat muisto vain, oli nimittäin keskiviikkona aika jännää ajella kesärenkailla lumituiskussa. Kuopiossa oli oikea lumikaaos josta onneksi selvisin ehjin nahoin :D maanantaille on luvannut lisää lunta ja mulla on kesärenkaat alla. Saa nähdä miten käy ;) pitää ainakin lähteä ajoissa ja ajella hiljakseen.


Löysin Hipun kanssa uuden ulkoilupaikan jossa se saa olla vapaana. On sellainen metsäautotie joka johtaa ortodoksien kirkolle. Joka on keskellä metsää!


Jännä! Mutta maisemat on hienot. Ei kai kirkkoja yleensä ole keskellä metsää, wtf??

Hippu on ollut melko kiltisti...mitä nyt Adidaksen lenkkarit ja uusi dvd-soitin saivat vähän osansa neidin hampaista :/ ja edelleen minua itkettävät Clarinsin meikit, Hipun mielestä kevät- ja syyskokoelma oli kovin mieluinen mutta minua itketti ja suretti kun näin pureksitut pakkaukset. Tuotteet itse jäivät melko ehjiksi mutta eihän ne enää niin nättejä ole.


Hippu on työpäivät yksin mutta vastapainona sille, yritän puuhata sen kanssa paljon viikonloppuna. Käytiin paistamassa makkaraa toisessa metsäautotien varrella olevassa paikassa. Tämä on niitä maalla asumisen parhaita puolia. Koira voi olla vapaana eikä tarvii kahlita hihnaan.





Olen myös tutustunut tummaan suklaaseen! En ole oikein ikinä tykännyt tummasta suklaasta mutta nyt aloin maistella niitä. Eikös tumma suklaa ole terveellisempää?
Lindtin pistaasi oli tosi hyvää! Maraboun lakritsi on hieman makeampaa, tuttua Marabouta mutta tummana. Rainbown Merisuola-kinuski oli yllättävän hyvää! Rainbown suklaaksi :) en yleensä nimittäin osta halpissuklaita.


Mikä teitä ilahduttaa kevätpäivissä? Oletko löytänyt viime aikoina uusia kivoja asioita elämässä?

ps. Tämä postaus on tehty puhelimella! En ole ikinä postannut kännykällä mutta näemmä se hätätilanteessa onnistuu :) olen ottanut nämä kaikki kuvat puhelimella ja en tiennyt miten iPhonesta saa kuvat koneelle. Tietääkö joku miten saa?

21 kommenttia:

  1. Ihana Hippu! Meillä on onneksi tosi paljon metsäautoteitä, missä Rymyä voi pitää vapaana. Mun kotitalon vieressä on myös pieni metsäpalsta missä käydään aina kävelemässä ja harjoittelemassa nenän käyttöä.
    Olen kyllä suuresti ihmetellyt Rymyn kasvua, sillä parhaillaan vaihtuu hampaat, mutta se ei ole vieläkään (kirjoitan tän sormet ja varpaat ristissä!) tuhonnut mitään. Rymy on jo melkeinpä sisäsiistikin, joskus vahinkoja vielä sattuu. Jos tämä pentuaika näin helposti menee, niin on kyllä huomattavasti helpompi koira kuin mitä Morse oli pentuna. :)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa mukavalta, nuo tiet on sen verran kaukana että pitää kuitenkin autolla mennä. Ohoh, kuulostaa kyllä tosi helpolta tapaukselta! Hippu on kohta vuosi ja kolme kuukautta. Sisäsiisti se alkoi olla 7-8 kk iässä, ikäväpissit loppuivat ensimmäisiin juoksuihin siinä 9 kk iässä. Silloin se alkoi olla kiltisti työpäivät ja uskalsi jättää koko taloon vapaaksi.
    Mutta välillä sattuu näitä, silloin kun on pidempi päivä ja ilmeisesti saa aktivointileluista herkut äkkiä pois. Ainut hyvä viihdyttämiskeino koko päiväksi on antaa iso raakaluu mutta saattaa mennä maha löysäksi...ei siis uskalla ihan joka päivä :)
    En minä nyt kuitenkaan totaalisesti hermoja sen kanssa menetä vaikka joskus itkettää :D on kurjaa jättää yksin ja kun se on ikävöivä luonne..

    VastaaPoista
  3. Kyseessä ei ole kirkko vaan tsasouna (https://fi.wikipedia.org/wiki/Tsasouna) eli rukoushuone :)

    VastaaPoista
  4. Aaaa okei :D Tsasounaksi sen tiesin mutta luulin sen olevan paikan nimi :) nyt olen taas yhden asian viisaampi ;)

    VastaaPoista
  5. Tännekin oli yön aikana ripaus lunta tullut - oijoi, saisi jo se kevät kunnolla tulla, että pystyisi paremmin pyöräilemään. (Ja joo, tiedän, että jotkut pyöräilevät vuoden ympäri, mutta minä olen sen verran mukavuudenhaluinen (ja oikea kylmäkalle..), että haluan säiden olevan kohtuulliset ennenkuin pyörän selkään nousen :D)

    VastaaPoista
  6. Ihana kevät päivä teillä <3 tosi kaunis maisema :)
    Meidän Laku poika vois rakastuu Hippuun <3 niin söpö!
    Meilläkin on onneksi tässä lähellä metsää ja sora montut joissa voi vähän vapaana jolkotella :)

    VastaaPoista
  7. Täälläkin ole valkea maa kun heräsin :) eihän täältä ole pitkä matka sinne. Mies on lähdössä moottoripyörällä, toivottavasti lumet sulaa!

    VastaaPoista
  8. Hippu vähän kaipailee poikaystävää jos sillä joskus pentuja teettää :D kyllä nuo metsätiet on ihan eri juttu kuin hihnassa kävely. Saa juosta ja riehua eikä se lähde karkuun. Olisi varmaan vaan paniikissa jos menisin piiloon :)

    VastaaPoista
  9. Kiva kevätpostaus. Todella jännä löytö tuo pieni "puukirkko" jos se sellainen on!

    Musta on ihana seurata kevään etenemistä, oon noteerannut asian vasta lähivuosina lenkkeillessäni joen varrella. Muuten ei tuu ympäri vuoden oltuakaan kovin paljon luonnon lähellä, niin siksi en oo ehkä kiinnittänyt asiaan huomiota aiemmin..
    Räntä- ja lumisateet sais kyllä jo kaikota kokonaan, vaikka nämähän on melko perinteisiä Suomen Vappukelejä. ;)

    VastaaPoista
  10. Tosi jännä hiljentymispaikka keskellä ei mitään :) ihanan rauhallista ja kauniit maisemat. Luonto tuoksuu hyvältä ja minustakin on kiva seurata pieniä koskia mitä siinä on. Veden virtaus tuo ääntä luonnon keskelle ja onpa tämä meidän neidi meinannut mennä siihen pieneen koskeen :) täällä tulee TAAS räntää ja on koko ajan kylmä. ://

    VastaaPoista
  11. Hei ja kiitos kivasta blogista!
    Halusin kysyä sulta, että onko sulla vinkkejä kovien kynsien viilaukseen? (Sori jos olet postannut tästä joskus!) Mä en ole ikinä elämässäni viilannut kynsiäni kunnolla. Olen kyllä kynsifriikki ja tykkään tehdä lakkauksia ja koristeluita. Mutta. Se viilaus on kamalaa. Mun kynnet on paksut ja kovat ja pitkät ja kasvaa nopeasti, siis ihan "unelmakynnet", mutta en vaan saa viilattua niitä. Ne ei vaan viilaannu kunnolla. Tuntuu että heti kun alan viilaamaan, niin kynsi liuskoittuu kahdeksi kerrokseksi siitä kärjestä, tai kärki ikään kuin painuu kasaan. Olen kyllä viilannut tekokynsiä ihan hyvällä menestyksellä, näiden kanssa vain ei onnistu. Ja sitten kun kynnet tosiaan on melko kovat, niin jos ihan hellästi viilaa niin mitään ei tapahdu. :(

    VastaaPoista
  12. Moi! Millainen viila sinulla on? Itse käytän vain lasiviilaa. Viilaan joka toinen päivä jotta kynsi pysyy muodossa eikä kasva liian pitkäksi. Välillä toki lyhennän leikkureilla tai kynsisaksilla. Ja taas viilaan lasiviilalla. Lasiviila on hellävaraisin ja sillä saa pituutta pois jos vaan jaksaa viilata.
    Lisäksi se on hellävarainen eikä liuskoita kärkeä vaikka viilaat edestakaisin. Muilla viiloilla ei saa viilata edestakaisin, se repäisee kynsilevyt irti toisistaan ja näin ne pääsevät liuskoittumaan.
    Jos lasiviila on tuttu niin entäs kovempi eli nk. banaaniviila? Sillä voi kokeilla viilata kynsien ollessa lakatut. CesarsShopissa on viiloja vaikka millaisia:

    http://www.cesarsshop.fi/epages/cesarsshop.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2015052705/Categories/Tuotteet/Viilat

    Blokkiviiloista Konadin on sellainen että siinä on 4 puolta = voit valita sopivan kovuuden. Neon blokkiviila näyttää myös olevan sellainen.

    Sitten on hiekkapaperiviiloja mutta itse en käyttäisi luonnonkynteen sellaista. Luonnonkynsille paras on lasiviila + buffer/blokkiviila joiden karheudesta voi valita sopivan lyhentämisestä kiillottamiseen ja kärkien fiksailuun :)

    VastaaPoista
  13. Heiii ja nyt vielä vastauksena kysymykseesi miten iPhonesta saa kuvat koneelle, kun huomasin sun kysyneen asiaa. Lähetä kännykällä kuvat itsellesi fb messengerissä, sitten kun koneella avaat keskusteluketjun itsesi kanssa ( :D :D ) niin voit tallentaa kuvat. Niin mä teen! :)

    VastaaPoista
  14. Kivoja kuvia, mää oon nähnyt ton mökin motarilta , mutten oo tajunnu miten sinne pääsee.

    VastaaPoista
  15. Haha no pitääpä kokeilla :D kuulostaa loogiselta! iPhone on siitä ärsyttävä kun se avaa maailman ärsyttävimmän iTunesin ja koko kone tökkii ja mikään toimi...

    VastaaPoista
  16. Missä kohti tuommonen mökki näkyy? Tämä ei ole sama, Mili täällä ei ole motaria :D tämä on tuolla kun mennään Ritoniemestä ohi eli täällä korvessä ( missä ei ole katuvaloja :DD )

    VastaaPoista
  17. Tykkäsin Kuopiosta ihan hirveesti siellä vielä asuessani, mutta aina harmitti keväisinkin kun luuli jo kevään kunnolla alkaneen, niin sitten yhtäkkiä saattoikin lunta tulla ihan olan takaa (niinkuin viime vappuna!)

    VastaaPoista
  18. Tänne tuo kevät ei näytä tulevan...tänäänkin tuli vähän lunta :D

    VastaaPoista
  19. Tuo on vissiin sellainen tsasouna, joita on juurikin syrjäseuduilla... On varmaan jonkun vanhan kulkureitin varrella tai pikkukylän liepeillä.

    Rainbown tummat suklaat ovat muuten yllättävän hyviä. Pakko kommentoida, kun yksi mummo tuli kerran vielä ihan erikseen Prismassa kertomaan minulle asiasta:D

    VastaaPoista
  20. Joku vastaava ortodoksi-tönö näkyy motarille, se on sitten eri =)

    ps. tuo rainbow suklaa ON yllättäväb hyvää.

    VastaaPoista
  21. Tosi mielenkiintoisia nämä Tsasounat! Käyköhän siellä kukaan sen oikeassa tarkoituksessa. Hyvä kuitenkin että ovat ihan korvessa niin ei mitään ilkivaltaa tapahdu.
    Hih hauska mummo :) joku Rainbown valkosuklaa-pähkinä hässäkkä on myös herkullista :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista <3