perjantai 15. huhtikuuta 2016

Punapäät ei pääse taivaaseen

Kukapa ei olisi kuullut vanhaa vitsiä "punapäät ei pääse taivaaseen"? Minä olen kuullut ja olen kuullut myös olevani tikka tai palokärki. Joulun alla olin tonttu ^_^

Ennen vanhaan punapäitä pidettiin noitina ja minäkin olisin joutunut roviolle. Ei kiva, etenkin jos olit luonnostaan punatukkainen. Punaista tukkaa pidettiin erilaisena ja kaikkea erilaista pelättiin. Jos sinulla oli vieläpä vihreät silmät, roviolle joutumista ei kyselty. Villejä ajatuksia ruokittiin maalauksilla jossa punapää on kallo kädessä, makaa hekumallisesti alasti tai liittyy mystikkaan. Punapäisiä naisia pidettiin kiihkeinä, kyltymättöminä ja villeinä.

Minä olen luonnostani blondi joka muuttui maantienväriseksi. Ei kiitos. Kaikki värit on kokeiltu; mustasta blondiin, ruskeaa, hennapunaista ja shokkivärejä. Mutta nyt olen ensimmäistä kertaa punapää. Tukkani värjättiin blondista punaiseksi syksyllä 2014. Käyn kampaajalla enkä värjää enää itse. Sanoin vaan että paloautonpunainen mutta ei shokkiväri. Samalla värillä on menty, nykyään tehdään raitaa päälliseen koska jossain vaiheessa tummui liiaksi. Värejä ei kannata kysellä, en tiedä niitä. Annan kampaajan tehdä.

P4090066.ORF

Minun kampaamovälini on 8 viikkoa. Tukka kasvaa vähän mallin yli mutta värin saan hyvin pidettyä yllä kotikonstein. Eikä siihen tarvita ihme konsteja, pelkkä sävyttävä hiusnaamio. Käytän KC Professional Color Mask Pepper naamiota. KC:n naamiot ovat suomen suosituimpia värinaamioita eikä ihmekään. Olen käyttänyt näitä ruskean tukan kanssa ja nyt punaisen. Näitä saa monista eri paikoista ja tuubi on riittoisa. Nyt en muista tarkkaa hintaa, olisiko n. 17 euroa mutta ovat joskus tarjouksessa.

Naamio sisältää B5-provitamiinia ja keratiinijohdannaisia rakennepaikkaamassa ja korjaamassa hiusta. Color Mask elvyttää auringon, meriveden, lämpö - ja värikäsittelyn rasittamia hiuksia, tehden niistä pehmeät, elinvoimaiset ja kiiltävät. Voin kyllä allekirjoittaa tämän täysin. En tee enää muhitteluja tavallisilla hoitoaineilla vaan kerran viikossa pidän Color Maskia päässä saunan ajan tai joskus 30 - 45 minuuttia. Tehohoito ylläpitää väriäsi kampaamokäyntien välissä, se tuo hiuksiin hehkua ja kiiltoa. Punainen väri pysyy punaisena eikä se haalistu viikoissa. Ehkä 8-9 viikon kuluessa hiuksissa on tyvikasvu ja väri on kulunut mattaisemmaksi mutta edelleen se on punainen.

P4070031.ORF

Toinen tuote mistä saattaa olla apua, mutta se ei ole pakollinen, on sävyttävä shampoo. KC:llä on Pepper shampoota mutten ole raaskinut sitä ostaa. Hankin edullisemman vaihtoehdon; Biozell Color Mask Shampoo Chilin. Tämä on myös punaiselle tukalle ja hyvin edullinen, noin 7 euroa. En usko tämän yksin ylläpitävän väriä mutta se saattaa vähän auttaa. Tämä on geelimäistä eikä se vaahtoa. Hiukset kastellaan ja tätä levitetään päähän. Annetaan vaikuttaa 5-10 minuuttia. Sen jälkeen hiukset pestään tällä. Huuhteluvesi on punaista joten kyllä tämä on pigmenttistä ainetta.

Shampoo sisältää kosteuttavaa ja ravitsevaa E-vitamiinia sekä vahvistavaa että korjaavaa Pro-vitamiini B5:ttä. UV-suoja ja mangouute ehkäisevät hiusvärin haalistumista. Parabeeniton ja raikas hypotuoksu joka ei allergisoi. Olen tykännyt Biozellin tuotteita, parhaita markettisarjoja edullisella hintatasolla. Siksi ostin tämän sävyttävän shampoon. Ei siitä haittaakaan ole :)

Ilman naamion käyttöä punainen ei pysy yllä. Monet tuntemattomat ihmiset kehuvat väriäni ja aina voivottelevat että kun mullakin oli mutta ei se pysynyt...ei se pysy jos ei jaksa hoitaa :) muistakaahan käyttää hanskoja sekä naamion että shampoon kanssa. Värjäävät kädet ja samalla kylpyhuoneen ;)

Millä sinä ylläpidät hiusväriäsi? Tai onko siellä muita punatukkaisia, olisiko teillä minulle vinkkejä värin ylläpidon suhteen?

19 kommenttia:

  1. Tosi kiva lukea myös sun hiuksista. Sullahan oli joskus pitkä tukka? Miten oot tykännyt lyhyestä? Aikalailla samalla mallilla oot sitä pitänyt. Etkö koskaan kyllästy?
    Mullakin on ollut punainen tukka usein. Kyllä se on just noin. Hoitoa se vaatii. Colormaskit on hyviä. Itsellä nyt pearl väri käytössä että blondi ei mene keltaiseksi. Kohta on muuten hiusten hellimis viikot ;)

    VastaaPoista
  2. Itselläni on myös luonnostaan vaaleat hiukset, jotka vanhetessaan muuttuivat maantien värisiksi. Monia vuosia blondautin hiukseni, mutta vaalennus on niin rasittavaa hiuksille, että päätin muuttaa väriä. Olen nyt puolitoista vuotta ollut punapää. Itse käytän myös KC:n punaista shampoota ja hoitoainetta ja myös Biozellin punaista maskia.

    VastaaPoista
  3. Joo mulla oli puoleen selkään oleva tukka aina :) mutta haaveilin sellaisesta rokkitukasta mutta pari vuotta meni että uskalsin toteuttaa :) en ole kyllästynyt, tätä mallia on pikkusen muuteltu. Mulla on molemmat sivut sängellä, tämän saa myös vedettyä taaksepäin. Mutta yleensä pidän näin :) kyllä minä mietin joskus kasvatanko, mutta miten se onnistuu kun on sivut lyhyet ja päältä pitkät? :) ehkä joskus!

    VastaaPoista
  4. Biozellin punainen naamio on myös ihan hyvä :) käytän KC Pepperiä tottumuksesta, se ainakin toimii niin moitteetta :)

    VastaaPoista
  5. Upea. Mulla ei ole ollut elämässäni kuin vaaleat tai punaiset hiukset. Nyt viimeiset vuodet vaalea ja epäilen, että punaista ei enää tule. Kun värjäsin ensimmäistä kertaa hiukseni punaiseksi, mummo leikillään sanoi tuon sananparren, vastasin, että kuka sinne taivaaseen edes haluaa? :D

    VastaaPoista
  6. Sun hiukset on niin mageet! Ison muutoksen säkin olet aikanaan tehnyt :)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  7. En kyllä osaa kuvitella sinulla ihan punaista tukkaa :) vaalea on sinun värisi. Minä tykkään punaisesta tai tummasta, vaalea ei oikein pukenut vaikka moni sanoi että se oli hyvä. En tiedä enää nykyaikana mitä punapäistä ajatellaan, ei kai sen ihmeempää kun sininen tukkakin on normaali nykyään ;)

    VastaaPoista
  8. Kiitos Janet ❤️ olihan se outoa kun yhtäkkiä oli niin vähän tukkaa päässä :D Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  9. Olin noin 5 vuotta punapää ja ehdoton pelastukseni oli Elumen. RR@all näyttää vaan niin upealta ja pysyy kuin tauti. Kampaamovälini oli n. 4-5kk ja enemmänkin juurikasvun, kuin sävyn takia. Ylläpitoon käytin Aricolor suoravärejä, jotka tarttuivat myös värjäämättömään tyveen. Myös Crestolin Color Glossit ovat hyviä.

    Nyt olen kasvattamassa valkoiseksi vaalennettuja hiuksiani tummemmiksi. Vaalentamattomassa tyvessä on Elumen RV@all ja muutaman sentin tyvikasvu. Elumenilla värjätty on silti edelleen selkeästi luumun sävyinen. Vaaleissa pituuksissa vaihtelen eri pastelli- ja shokkiväreillä. Käytän Crestolia kolmessa eri sävyssä ja Biozellin sävyttävää hiusnaamiota sävyssä Raspberry. Aivan huikean intensiivinen pinkki. Hius vain on niin huokoista, että sävy ei kauan pysy.

    VastaaPoista
  10. Mulla oli yläasteella pitkään punaiset hiukset ja silloin näille sävyttäville tuotteille olis kyllä ollut käyttöä. Nyt koitan kasvattaa omaa maantietä, jotta näkisin minkävärinen se oikeasti on. :D

    VastaaPoista
  11. Mulle ei punatukkaisuudesta sanottu mitään (työkaverille tultiin kyllä kerran terassilla sanomaan että paa perkele punasempi mekko!) =D , mutta ruskeasilmäiset ovat kuulemma petollisia, *peukku*.

    VastaaPoista
  12. Just värjäytin tukkani, punaisella mennään edelleen. Vuoden on ollu kokonaan punainen, sitä ennen raitoina. Color maskia käytän myös ja nyt ostin uutena SIM sensiDo match color gloss. Itselläni on kuparimpi tukka.

    VastaaPoista
  13. Ohoh, aika hyvä väli. Mallin ylikasvun takia mulla 8 vkoa mutta kyllähän se aina kirpaisee vaikka ei tuo minun kampaaja kalleimmasta päästä ole. Jotain uutta punaista hoitsikkaa aion häneltä testata, liekkö juuri tuo Crestol. En nyt muista nimeä..
    Tuollaista pinkkiä haaveilin mutta sitten hannasin...se on jo kyllä aika rohkea. Pastellit ja ns.ponitukka on hieno muttei ehkä mun juttu ;)

    VastaaPoista
  14. Mun sisko kasvatti oman värin takaisin. Hyvältä se kieltämättä näyttää :)

    VastaaPoista
  15. Heh :D ai ovat...sinuun ei sitten ole luottamista ;DD

    VastaaPoista
  16. Ai niin olenhan mä käyttänyt tuota SIM SensiDO naamiota. Oikein mainio oli!!

    http://charmingnails.purkkimafia.fi/2015/02/10/punaisen-tukan-pelastus/

    VastaaPoista
  17. Kiinnostaisi kovasti kuulla sinun mielipidettä erilaisista sävyttävistä hoitoaineista/colormaskeista (vaikkapa biozell vs. KC, miksei muistakin). Hintaero on kuitenkin Biozellin ja KC:n välillä opiskelijalle suuri, olisin enemmän kuin kiitollinen jos joku suorittaisi laadun vertailua ennen ostopäätöstä :D Aina ei voi olla varma onko se kalliimpi oikeasti parempaa vai hyvin brändättyä...
    T. Haalistuvan värin kanssa kamppaileva

    VastaaPoista
  18. http://charmingnails.purkkimafia.fi/2013/09/20/biozell-color-mask/

    Tuossa mielipidettä Biozellista ja ylempänä oli linkki siihen SIMin hoitsikkaan. KC on selkeästi parhain, pitää värin punaisena joka 9 viikkoa. Se on jäänyt käyttöön. Vaikka se on hintava niin se kyllä kestää ainakin lyhyissä hiuksissa kuukausia :) lisäksi se hoitaa ja pitää tukan hyväkuntoisena että on siinä sitä hoitotehoakin mukana ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista <3