lauantai 18. marraskuuta 2017

Lemmikkieni oudot tavat

Kaikkien lemmikeillä on varmasti omat tavat mutta joskus tuntuu että ovatko nämä meidän apinat jotenkin outoja??

Pipsa pyytää kurkkua aina kun kuulee että teen leipää. Eli riisikakkuja. Syön kurkkua kakkujen päällä ja aina kun alan sitä leikata, jaloissa on pyörinä ja naukuminen kuuluu. Pipsa on pyytänyt kurkkua siitä asti kun se mulle tuli. Eli onkos se nyt ollut mulla seitsemän vuotta, jokaikinen päivä se on kurkkusiivunsa saanut. Kurkkuhan on vettä että ei kai siitä haittaa ole ;)

Pipsa on myös apuna kaikissa puuhissa. Se on hirmu seurallinen ja osaa ottava kissa. Se kulkee mukana ja se ymmärtää mitä sille puhutaan. Pipsa tulee aina mukaan kun menen varastoon ja onpa se joskus odottanut pesuhuoneessa kun olen ollut saunassa. Pipsa osaa myös jutella takaisin jos on tietyllä tuulella.

22497444_10214458218148713_1585589389_n

Liisa tarkastaa ruokakupit eikä saa rauhaa muuten. Ruokailun jälkeen kaikki kupit on tarkastettava. Eikä kupit riitä, myös tiskipöytä täytyy katsoa jos jäi ruoan jäljiltä tyhjä annospussi tai ruokapurkki. Tai lusikka jolla sitä laitettiin! Ihme elukka.

Liisa on kulkukissan pentu. Alku oli vähän surullinen ja se luovutettiin liian aikaisin mutta kelpo kissa siitä tuli. Mutta jos on mahdollisuus tonkia roskiksia niin kyllä se on Liisa joka on työnjohtajana tässä puuhassa. Muuta tuhmuutta ei ole ikinä tehnyt ja kiltti kissa on. 

22497643_10214458217628700_1308191322_n

Hippu tulee hakkaamaan tassulla päähän. Hän on oikea mestari pahoinpitelemään omistajiaan. Jos et ala nousta sängystä tai esität nukkuvaa, tassu tulee ja kynnet alkavat raapia päätä. Ihan kiva aina kuuden aikaan viikonloppuaamuisin! Jos menet peiton alle piiloon, se alkaa kaapimaan sun päätä. Tätä kaveria ei voi kyllä antaa mihinkään yökylään :D

Myöskin hevosenpaskassa kieriminen on ollut vähemmän mukavaa, puhumattakaan kavion palojen syömisestä tai hevosen kakan syönnistä...

22500713_10214458217428695_990786279_n

Mutta eipä näitä ilmankaan voi olla...on se mukava tulla töistä kotiin kun vastassa on ruokaa odottavat kissat ja yltiöriemukas koira. Hänellä kun on ollut niin ikävä ja hän näyttää sen. Kyllä ne kissatkin näyttää sen kiintymyksen illalla kun tulevat kainaloon nukkumaan :) ja mikä parasta, kaikki ovat kavereita keskenään vaikka pelkäsin etteivät kissat hyväksy koiranpentua :)

22501042_10214458217748703_1811094403_n

Mitä hauskoja tai vähemmän hauskoja tapoja sun lemmikeillä on?

41 kommenttia:

  1. Oi miten ihana postaus! Mulla on luonnoksissa kuvia vaille valmis "faktapostaus" omista kisuista ja siinä oon myös listannut niiden tapoja :D Ihana tuo kurkun syöminen<3 Mulla myös yksi kissa juttelee monesti takaisin, kun sille jotain höpöttää ja toinen taas Liisan tavoin käy kaikki tiskipöydät sun muut läpi sen jälkeen, kun on annettu ruokaa. On ne vaan hassuja noi eläimet :D ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun postaus olisi kyllä kiva lukea :) on ne kyllä hassuja <3

      Poista
  2. Voi miten ihania eläimiä, ihana kuulla että kisut on seurallisia. Kyllä mä tiedän monta kattia jolle kurkku on suurinta herkkua. :D

    VastaaPoista
  3. Meillä syö kanssa toinen koira kurkkua, ja edellinen rotikkakin söi. Toinen syö banaania ja mandariinia. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hippu ei välitä vihanneksista tai hedelmistä. Kerran kävi nappaamassa mun leivältä metukan ja juuston, salaatti ja kurkku jäivät paikoilleen ;)

      Poista
  4. Hihii, eläimet on kyllä niin persoonallisia :D Toi kurkkujuttu oli kyllä hämmentävä :’D

    Meillä kahdesta kisusta nuorempi on tullut vähän turhan pienenä ja sen kyllä huomaa käytöksestä aina toisinaan :3 Heti kun turhautuu, niin syö ja nakertaa kaiken, mitä tielle sattuu, myös hellyydenpuuskissa tai ruokaa vaatiessaan saattaa tulla näykkimään ihmistäkin :’D Ei myöskään osaa vanhemman kissan kanssa leikkiä vaan ottaa aina painia tosissaan. Se on myös aika isokokoinen ja kömpelö, siitä ollaan monet naurut saatu, vaikka välillä ihan pelästynyt kun juossut päin sohvia tms.. :D Vanhempi katti on puolestaan mun sydänystävä, huutaa hädissään, jos meen vessaan enkä ota sitä mukaan, tulee sohvalla viereen hakkaamaan tassulla kun pitää silittää ja aina odottaa mua ikkunassa kotiin <3 Ikää marakateilla on 10 ja 6, joten tovin saanut niiden hullutuksia seurailla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että <3 on ne kyllä jokainen oma persoonansa :) nämäkin odottavat ikkunassa kun tulen kotiin tai jos olen heidän ruoka-aikanaan jossain ulkona :)

      Poista
  5. Tuo kaikessa epämiellyttävässä pyöriminen taitaa olla yleistäkin koirilla :D Ja se on myös aina hauskaa kun koiraa rapsuttelee, jos hetkeksi lopettaa niin kohta tulee tassulla merkkiä, että jatkahan siitä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi Hipulla ei ole muutakuin nuo hevosen kakat...olen kyllä kuullut mädistä sienistä ja kalan perkuujätteistä...

      Poista
  6. Meillä Konsta tykkää syödä vihreää salaattia:). Jos salaattipussi on pöydällä, on kohta kissakin.
    Tuntuu että sillä on oikein himo siihen.
    Näitä on aina niin kiva lukea, terkkuja teille kaikille♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tytöt kiittävät terkuista ja lähettävät märkiä pusuja takaisin :)

      Poista
  7. Tämä oli todella hauska postaus. :D En voinut olla hymyilemättä.
    t. TQ

    VastaaPoista
  8. Hauska, eläimet on kyllä mielenkiintoisia tyyppejä! :) Meillä molemmat kissat ovat oppineet käskystä istumaan kinkkujonossa, ja yleensä ovat nopeammin asennossa kuin koirat. Kissoista vanhempi rakastaa nukkua mun paidan sisällä ja on aina turhautuneen näköinen kun en jaksa istua kauaa paikallani. Hän on muutenkin vanhuuttaan tullut tosi hellyydenkipeäksi - toisaalta ihanaa ja toisaalta haikeaa, kun tiedän että ikä jo painaa. Eniten huvittaa miten eri tavalla koirat käyttäytyvät mun, siipan tai lapsen kanssa, kun jokaisella on omat tavansa komentaa, pussailla tai rapsuttaa ja koirat ovat oppineet nämä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä vain koira osaa istua. Mutta Pipsa tietää joitakin käskyjä tai sanoja, seuraa sitten mukana ja ottaa osaa toimiin :) meilläkin tiedetään kuka ruokkii ja kuka hoitaa enemmän. Kissathan on tulleet mun mukana ja meillä mies ei niiden hoitoon osallistu. Syöttää kyllä jos en ole kotona mutta ei koske laatikoihin. Koira hoidetaan yhdessä koska yhdesässä otettiinkin mutta kyllä lenkitys ja aktiviteetit on jäänyt mun kontolle ;)

      Poista
  9. Ihana kirjoitus. 💜
    Laku juttelee mulle. Hänellä on aina ikävä myös. Laku on oppinut kuivaamaan itseään pyyhkeeseen, se on vähän hassua.
    Elli tykkää painia kylpyhuoneessa jalkapyyhkeiden kanssa. Siis ne on vähän kuin mattona siellä. Outo. Elli myös seuraa Lakua lenkillä kilometritolkulla 😂. Tosi kiva täällä kaupungissa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että ne on ihania <3 Hippukin osaa antaa tassua pyyhkeeseen kun tullaan sisälle. On ne hassuja :)

      Poista
  10. Piti tulla kertoo viel yks juttu.. Elli kirputtaa. Siis on oppinut koirien tavan osoittaa tyytyväisyyttään kun se tykkää rapsutuksista. Ts. Näykkii lempeesti sormia 😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liisa on myös sellainen että yhtäkkiä saattaa puraista vaikka tykkäisi silityksestä :)

      Poista
  11. Hih, ihania tapoja sun lemmikeillä :) Meillä 4kissaa ja jokaisella omat "omituisuutensa" mutta Rontti tykkää oliiveista ja popcornista. Rontti rupee murisemaan jos teen salaattia ja en anna oliivia hänellekin :D
    Ja yhen kissan pitää päästä pissalle samaan aikaan kun minäkin, niiden hiekka-astiat ovat vessassa pönttöö vastapäätä niin siinä me hoidetaan homma toisiamme mulkoillen :D

    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliiveista :D aika hassu, eikö ne maistu kissasta liian suolaiselta? Itse en tykkää oliiveista. Heh, meillä on onneksi kissan laatikot muualla kuin vessassa, sinne on muutenkin liikaa tunkua aina :D koira haluaa mukaan vessaan..

      Poista
    2. Juu, minäkin ihmettelin kun oliivit on suolaisia että onkohan se hyvä että kissa niitä syö, mutta en anna usein.

      Poista
    3. Luulis ettei syö kun niin suolaisia :)

      Poista
  12. Meillä Sepi on vanhemmiten ruvennut syömään myös kurkkua :D Tosin tietyn ruokavalion vuoksi, saa vaan tiettyjä ruokia, niin nykyään sille kelpaa muutenkin melkein kaikki.. Paitsi hampaiden poiston jälkeen oli velliruokavaliolla, niin lasten iltavelli (Semper) ei käynyt, aamuvelli (Muksu) kyllä :D

    Ja koska ei kuule/näe enää kunnolla, niin hiippailee pitkin taloa varmistamassa, että kaikki on paikalla.

    Hajuaisti on kyllä hyvä ja varmasti on selän takana istumassa, jos tekee ruokaa ja haistaa sen :D Yleensä se juoksee jo tien toiselta puolen lenkillä ollessaan hirmuista vauhtia hihnassa, jos liesituuletin on päällä äidin tehdessä ruokaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Sepiä <3 ihan kamala ajatella että näistä rakkaista joku päivä jättää aika, mitenkähän tulen sitä ikinä kestämään...Liisa on ainut vanhus, 14 vuotta ensi vuonna :)

      Poista
  13. Kuulostipas ärsyttävältä tavalta tuo tassulla pään raapiminen, siinähän voi silmäänkin osua pahasti, jos huono tuuri käy. Itse opettaisin koiralleni heti ensimmäisestä kerrasta, ettei tuollainen käytös ole hyväksyttävää. Huomiota voi pyytää nätimminkin.

    Haluan painottaa, että kerroin oman mielipiteeni ja sinulla on tietenkin täysi oikeus kouluttaa koirasi omalla tavallasi :) Minusta tuollainen käytös tai esim. vasten hyppiminen eivät ole vain toivottavaa käytöstä koiralta, jolloin sen voi jättää tarvittaessa vieraan hoitoon hyvillä mielin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On varmasti monta asiaa jotka olisi pitänyt opettaa paremmin silloin pentuna. Vasten hyppiminen on yksi tosi ärsyttävä puoli mutta ihan omaa syytä se on. Mun eka koira, kaikki kouluttaminen jne. oli mulle uutta. Toisen koiran kanssa sitten viisaampi :) onneksi meille tulevat tietävät mitä täällä on vastassa ja tarvittaessa saan toki koiran aloilleen :)

      Poista
    2. Vanha koirakin oppii uusia temppuja johdonmukaisessa opetuksessa/jatkuvassa käyttäytymismallissa. Sinä olet laumanjohtaja(!), joten määritä selkeästi miten hyväksyt koirasi käyttäytyvän.
      Koirat ovat yllättävän joustavia oppimisessa, kun annamme tarpeeksi aikaa ja positiivista palautetta onnistuneesta käytöksen muutoksesta :) Naksukoulutus on esim. helppo tapa kouluttaa/palkita lemmikkkiä.

      Haluaisin sanoa tähän vielä, että olen seurannut sinua melkeinpä alusta asti ja saanut paljon insipraatiota vuosien varrella :)
      T. Anonyymi klo.16.23

      Poista
    3. Myönnän että olisin voinut kouluttaa pentuna paremmin mutta kyllä Hippu on isonakin hyvä oppimaan. Se on kuitenkin luonteeltaan kuuliainen ja kiltti, helposti myötäilevä. Agilityyn ollaan menossa tänään, ollaan aloitettu nyt näitä uusia harrastuksia.
      On vaan joskus hankala yrittää kitkeä hyppiminen pois kun vieras on jo ehtinyt sisälle ja ehtinyt kumartua sen pariin. Kyllä se lopettaa sen kun komennan tai kääntää kyljen. Ja ei se tee tuota tassulla kuopittamista joka aamu, lähinnä viikonloppuisin mutta on se eilen ja tänäänkin antanut minun nukkua. Mutta on ne ärsyttäviä tapoja joista en itsekään tykkää. Olenkin päättänyt että seuraavaa koiraa koulutan paremmin enkä itse lepertele kun se pentuna hyppää vasten ;)
      Kiva kuulla että olet pysynyt mukana alusta asti <3

      Poista
  14. Voi Liisa 😂
    Meillä rakastavat kurkkua ja meloonia. Ja jos vatkaat jotain ovat vahtimassa että jos sattus olee kermavaahtoo 😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä maistuu nuolla voirasiat ja kermaviilipurkit :)

      Poista
  15. Haha, kakassa kieriminen on ilmeisesti aika monen koiran lempipuuhia 😀 Omistajan mielestä varmasti vähemmän hauskaa.

    Lemmikit ovat kyllä kaikki omanlaisiaan persoonia! Me käytiin mun ekan koiran kanssa joskus pitkiä keskusteluja "koirien kielellä", tai siitä olin lapsena ihan varma. Se sanoi jotain ja minä vastasin jne. Hyviä muistoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hippu on ihana kun se osaa lohduttaa. Tai se älyää jos olen jonnekin lähdössä ja se parkkeeraa itsensä portin luokse että varmasti pääsee mukaan. Se menee myöskin pihalla puun taakse piiloon jos huomaa että molemmat ollaan lähdössä ja hän ei pääse mukaan! Tänään meillä on Hipun kanssa spessupäivä, mennään ensin kyläpaikkaan ja sitten agilityyn ;D saa nähdä mitä siitäkin tulee, ekat treenit meille..

      Poista
  16. Ihana postaus! Meidän pupu tykkää pienistä koloista :D Mitä pienempi, sitä parempi! Esim. jos menee itse lattialle konttausasentoon sillai et mahan alle tulee kolo ni Harmi on siellä heti :D mekko päällä, kun menee istumaan lattialle on satavarma et Harmi on kohta siellä mekon helman sisällä. Me jouduttiin laittamaan sohvan alle laudoista esteet, kun se aina yrittää tunkea sinne ja yks päivä se yritti änkeä patterin ja seinän väliin vaikka siellä ei ole edes väliä, kun patteri on kiinni seinässä :D

    VastaaPoista
  17. Eläimet osaa olla ihan huippuja. Meidän koira on jova juttelemaan. Se urisee ja narisee. Lisäksi se on välillä kuin kissa. Se venyttelee ihan samanlailla kuin kissat, rapsutteluhetkillä se puskee kuin kissat ja välillä se kuulostaakin kissalta. Meillä ei kumminkaan ole koskaan ollut kissaa.. Olen aika varma, että tuo on ollut kissa entisessä elämässä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihana <3 Hippu puskee myöskin kuin kissat :)

      Poista
  18. Hilmalla oli nuoruudessaan tapana tulla mun kanssa aina suihkuun. Entisessä asunnossa oli pyykkikoneen paikka suihkukopin vieressä, ja Hilma näppäränä tyttönä ponkas ensin pyykkikoneen päälle ja siitä sitten suihkuverhotangon päälle, jossa se oleskelikin aina sen aikaa kun itse toimitin suihkuasiat. Nykyäänkin se saattaa tulla mukaan, mutta nyt ei enää pääse katonrajaan hengailemaan, joten se tyytyykin oleskelemaan pyykkikoneen päällä korissa :D Kissat on paljon seurallisempia kuin läpeensä koiraihmiset voisi kuvitellakaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissat on kyllä todella seurallisia vaikka ne hyvin erilaisia ovat kuin koirat :) Ihana Hilma <3

      Poista

Kiitos kommentista <3